Benvinguts al nostre blog!!!!


Som estudiants de primer de Magisteri. Aquest és el nostre projecte de l'assignatura d'Habilitats Comunicatives.

Esperem que ho trobeu interessant i que amb les vostres aportacions creem un espai per aprendre tots plegats.

12 mayo 2010

Projecte 1x1: pas a pas


El projecte 1x1 va començar al setembre de 2009 amb l'objectiu d'anar creixent dia rera dia. Ha sigut un gran canvi que a mida que passa el temps s'anirà analitzant la seva evolució. Es poden diferenciar fins ara quatre fases (de setembre de 2009 a setembre de 2010), deixant l’última oberta.


Fase 1: del setembre al desembre de 2009

A l’inici del projecte hi havia dues alternatives d’implantació:

- Modalitat Llibre Digital i Model 1x1: on participen 63 centres, uns 6.222 alumnes aproximadament.
Consisteix en la substitució dels llibres tradicionals de text en paper per llibres de text digitals i continguts digitals accessibles per Internet.
Les aules hauran d’estar equipades per un canó projector i un ordinador associat. També es requereix que disposin de connexió a Internet sense fils (Wi-Fi) amb una amplada suficient per admetre la connexió simultània de tots els alumnes de l’aula.

- Modalitat de coexistència Llibre Digital-Llibre en paper: on participen 137 centres, uns 15.775 alumnes aproximadament.
Es tracta d’una petita introducció del model anterior. Els alumnes i els professors combinaran els llibres de text en paper amb els llibres digitals; fet que farà innecessari que els alumnes disposin d’un alumne per cadascú. Les activitats les hauran de realitzar, o bé, als ordinadors personals de casa, als del centre (aula d’informàtica) o accedir a la biblioteca municipal.

Fase 2: del gener a l’abril del 2010
Durant aquest mesos, a buit centres d’educació primària, es treballarà amb el projecte per tal de veure com funciona en aquest cicle. Quatre d’aquestes escoles hauran d’elaborar una guia de bones pràctiques, ja que abans han experimentat l’ús intensiu de l’ordinador a l’aula. Les altres quatre són les encarregades de posar-les en pràctica.

Fase 3: de l’abril al juny del 2010
Es preveu que s’incorporin a la modalitat 1x1 aproximadament 11.500 alumnes més.

Fase 4: a partir del setembre del 2010-05-12
Amb l’inici d’un nou curs el projecte eduCAT 1x1 s’ha d’estendre a tots els alumnes de primer i segon d’ESO. Posteriorment, s’ampliarà als darrers cursos de primària.

0 comentaris:

Publicar un comentario