Benvinguts al nostre blog!!!!


Som estudiants de primer de Magisteri. Aquest és el nostre projecte de l'assignatura d'Habilitats Comunicatives.

Esperem que ho trobeu interessant i que amb les vostres aportacions creem un espai per aprendre tots plegats.

11 mayo 2010

Què cal saber del Projecte 1x1?

El projecte 1x1 comporta la novetat a l'aula de disposar d'un ordinador portàtil per a cada alumne. D'aquí ve el nom "1x1": 1 alumne - 1 ordinador. Una iniciativa que porta el Departament d'Educació.

Aquest curs 2009/2010 ha portat les primeres fases del desplegament exploratori dels llibres de text en format digital i el model 1x1. El propòsit era aconseguir un total de 10.000 alumnes participants, preferentment d'ESO (Educació Secundària Obligatòria), repartits en uns 200 centres distribuïts per tot Catalunya.

Els objectius que es volen assolir són els següents:
  • Convertir l'ordinador en l'eina personal de treball dels alumnes.
  • Proporcionar la gratuïtat dels llibres de text a Catalunya basada en la utilització del format digital i el model 1x1.
  • Subministar la base per a l'educació dels alumnes en "la vida en un món connectat".
  • Situar Catalunya capdavantera en l'ús de les TIC a l'educació.

Qui es pot apuntar?
El projecte 1x1 està dirigit als centres púbilcs i concertats que imparteixen els cursos de l'ESO i vulguin col·laborar en aquest nou canvi. Els centres han d'incloure a les seves aules una infraestructura mínima segons el model de desplegament al qual participin o s'han de comprometre a condicionar-les.

La pàgina de l'IMAE (Innovació en Metodologies de l'Aprenentatge i l'Ensenyament) ofereix un espai amb informació respecte el projecte. Està força bé! Aquí teniu l'enllaç d'un vídeo molt interessant que trobareu en aquesta mateixa pàgina:

http://imae.wikispaces.com/P1x1-Video+eduCAnT1x1


0 comentaris:

Publicar un comentario